Best Of

Nu finns en lista med highlights från min blogg, enligt mig själv.

2007-05-18

Relativistiska färgfunderingar

Det har svängt lite.
Det är inte så blågrått längre.
Det verkar vara rödare än någonsin.

DN rapporterar om en opinionsundersökning av Synovate Temo, som visar på att det skulle bli röd majoritet i så gott som hela landet om det var val idag. Nu är det ju inte val idag, så egentligen är ju sådana undersökningar ganska ointressanta. Möjligen kan de visa på ett visst mått av missnöje, men inte mycket mer.
Även om missnöjet i detta fall verkar vara både stort och kompakt.

Fredrik Muminpappan Reinfeldt jobbade stenhårt för att få oss att tro på det nya arbetarpartiet. Men nu verkar det som om det mest var ord, det blev inte så röd mumin som många verkar ha önskat sig...
Nåväl, vår nyblivna superstar Fredrik har ju varit och solat sig i den kaliforniska stjärnglansen.
Analogierna mellan Fredde och Arne blir riktigt - eller nej bara nästan - lustiga i SvD. Båda är broilers. Arnold gymbroiler från Österrike, Fredrik mufbroiler från Svedala. Och nu är de båda ledare med retoriska brister som kompenseras av närkontakt med folket. Stackars Filippa kommer ju inte få sova en blund hemma i Täby / Sagerska när maken kommer hem och är alldeles lyrisk över sin nya kompis - de ääär ju så lika och har så mycket gemensamt!

En annan österrikare, som så småningom gav amerikanerna möjligheten att bomb en tredje österrikare back to the stoneage, sade många kloka saker. Den mest kända är troligen att Allt är relativt. Det märks onekligen i samband med att Freddie goes west.
På en knapp vecka har han blivit en miljöprofil utan like.
Allt ÄR relativt.

Fredrik och hans anhängare har alla blivit väldigt färggranna denna vecka. De är gröna så det sprutar upptäcker vi. De är dessutom knallröda. Snudd på att de skulle bli föremål för lite NSA-övervakning om de bedrev sin svenska politik over there.

Nog orerat om färgskalor och likheter mellan våra politiker.

Det viktiga nu, är väl att det kommer något gott av denna tripp? Annat än att Fredrik och därmed hela Sverige fått lite läcker kalifornisk solbränna.
Har vi nu en gräddfil in till Vita Huset?
Har Fredrik bytt provata mobilnummer med Arnold?
Kommer guvernören hit? Och blir det då för att göra mer än att sola sig i Sandhamn?
Kan Sverige efter detta möte ta upp lite mer brännande frågor?

Jag tror mycket väl att denna tripp kan användas i framtiden. Men det går ju inte av sig själv.

Upp till bevis! Du har världens läge!
Låt inte detta bara ha varit en social ping.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

....ja det är ju betydligt trevligare än att låta bli!